SamenLeeuwarden

OVERZICHT TUINORGANISATIES

Zie hieronder een mooi overzicht van vrijwilligersorganisaties die graag nieuwe vrijwilligers ontvangen! Misschien ben jij wel één van hen, dus lees snel verder en vind de organisatie die bij jou past!

Wil je graag dat iemand met je meekijkt welke organisatie het meest passend zou zijn? Laat dan je gegevens hier achter, en Vrijwilligerswerk Amaryllis neemt zo snel mogelijk contact met je op.


De Groene Apotheek

Dit jaar bestaat De Groene Apotheek 10 jaar!
We beheren oa een buurttuin in het Pieterselieparkje aan de Dokkumer Ee in de Oldegalileën/Bloemenbuurt. In opdracht van de gemeente maaien we ook graspercelen in de wijk. Daarnaast helpen we buurtbewoners met het maaien van hun grasveld en/of ander tuinonderhoud.
Voor het werk hebben we goede apparaten die ons helpen het werk licht te houden. Echt zwaar werk hebben we eigenlijk niet. Verder zijn sociale contacten onderling, met buurtbewoners en passanten zeer belangrijk. Een praatje maken gaat voor het werk. Wil je ook weleens op jezelf zijn tijdens het werk kan dat natuurlijk ook.


Werkplaats Oud Oost

De werkplaats is een locatie waar vooral met de handen wordt gewerkt door vrijwilligers. Er is een fietsenmaker en er zijn afdelingen voor hout- en metaalbewerking. En er wordt gewerkt aan het groen in de wijk. Hiervoor zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor tuinonderhoud. Met een leuke groep aan vrijwilligers onderhouden wij de tuinen van bewoners uit de gemeente Leeuwarden, die geen budget en/of netwerk hebben en lichamelijk niet in staat zijn om dit zelf te doen.


Wijkvereniging Bilgaard

De wijkvereniging is een ontmoetingsplek voor alle bewoners van Bilgaard. Hier zoeken mensen elkaar op om hun sociale contacten te onderhouden. De wijkvereniging heeft de laatste jaren veel maatschappelijke projecten opgestart in de wijk. De wijkvereniging Bilgaard is een bruisende vereniging met ruim 140 vrijwilligers. Het tuinteam is onderdeel van wijkvereniging Bilgaard en wil wijkbewoners helpen met het onderhoud van privétuinen als iemand dat zelf even niet meer kan.


Stichting Present

We geloven dat mensen bereid zijn om zich in te zetten voor een ander. Maar niet iedereen die wil komt in actie. Want lang niet iedereen die wel iets wil doen heeft ook regelmatig tijd. Lang niet iedereen weet of ze wel iets te bieden hebben … of wie in hun directe omgeving hulp nodig heeft. Soms mist een schakel. Present vervult graag die brugfunctie tussen helper en hulpbehoevende. Wij brengen mensen bij elkaar. Door het organiseren van ontmoetingen wordt de Present beweging van omzien naar elkaar in Leeuwarden versterkt. Wij krijgen geregeld hulpvragen voor het opknappen van een tuin.

Effe Doen Humanitas

Humanitas Leeuwarden is een vrijwilligersorganisatie die als doel heeft om mensen te helpen die het alleen (even) niet redden. Het project Effe Doen zoekt vrijwilligers voor klusjes die in een ogenblik, binnen 4 uur, geklaard zijn! Klusjes zoals: Een tuin weer even netjes maken of grasmaaien. Maar ook andere klussen zoals een boodschapje doen – een schilderij ophangen – of een lamp vervangen. Want met sommige karweitjes en reparaties kun je nou eenmaal niet te lang wachten.

Translate to English »