SamenLeeuwarden

Stichting Present Leeuwarden

Vandaag samen doen, morgen aantrekkelijk groen!

Wat zoeken wij
Wij zoeken mensen die het leuk vinden om iemand te helpen met het opknappen van een tuin. Het belangrijkst is dat je het leuk vindt en dat je graag mensen helpt. We willen groepjes vormen van 2-8 vrijwilligers die een dag(deel) naar keuze willen helpen bij het op opknappen van een tuin bij iemand thuis. Je kunt je alleen maar natuurlijk ook samen of met een groepje opgeven. In principe help je eenmalig. Lekker praktisch bezig en een dag(deel) je handen uit mouwen steken voor een ander. Via Present doe je het werk dat jou goed afgaat en een ander helaas niet of niet meer goed kan. Doorgaans kom je bij iemand zonder netwerk of financiën om iemand voor de klus in te kunnen huren. Iemand die contacten in de buurt mist en goed hulp kan gebruiken bij een praktische tuinklus. Wij krijgen geregeld hulpvragen voor het opknappen van een tuin. Bijvoorbeeld hulp gezocht bij het opknappen van een tuin van een alleenstaande moeder met kinderen die te druk is om dat nog op orde te krijgen. Op die manier zorg je samen voor een fijne en veilige plek voor moeder en kinderen.

Wat bieden wij
We maken het zo eenvoudig mogelijk. Wij kijken naar je wensen, vormen een groepje vrijwilligers en zorgen voor een goede match. We bereiden de dag of dagdeel met je voor. Present helpt je helpen.
Wat je ook doet, het helpt altijd. Doorgaans geeft het de hulpontvanger letterlijk ruimte in zijn of haar leven. Jij kunt daarna terugkijken op een welbestede dag/ochtend/middag. Je inzetten via Present is altijd zinvol. En ook nog eens gezellig.

Wat vragen wij
Het belangrijkst is dat je het leuk vindt om buiten in een tuin bezig te zijn en dat je graag mensen helpt.
Enige kennis van bloemen en planten is handig maar is geen vereiste, samen komen we er wel uit.
Vaak vinden vrijwilligers het fijn om eigen (tuin)gereedschap te gebruiken tijdens de klus, maar mocht er iets nodig zijn of missen dan kunnen we ervoor zorgen dat het tijdens de klus aanwezig is.
Je bent samen met minimaal nog één vrijwilliger bij iemand thuis buiten aan de slag. Daarbij kan het zijn dat de (woon)situatie anders is als je zelf gewend bent. Als Present willen we mensen helpen zonder oordeel en op een respectvolle manier. Daarom vragen we een respectvolle en vriendelijke houding van vrijwilligers naar diegene die geholpen wordt.

Wil jij vrijwilliger worden bij deze mooie organisatie? Fantastisch! Hieronder kun je direct je gegevens doorgeven en Stichting Present Leeuwarden zal zo snel mogelijk contact met je opnemen.


Tuin – aanmelden Stichting Present Leeuwarden

Translate to English »