SamenLeeuwarden

Overzicht maatjesorganisaties

Zie hieronder een overzicht van vrijwilligersorganisaties die graag nieuwe maatjes verwelkomen! Misschien ben jij wel één van hun, dus lees snel verder en vind de organisatie die bij jou past!

Vind je het lastig om een keuze te maken en kun je hierbij wat ondersteuning gebruiken? Laat dan je gegevens hier achter, en een adviseur van team Vrijwilligerswerk Amaryllis neemt contact met je op.


BEZOEK&CO

Er zijn voor een ander

Kwetsbare ouderen met een beperkt sociaal netwerk, dat is waar de maatjes zich voor inzetten.
Stichting Bezoek&Co is een organisatie van en met vrijwilligers. Een werkgroep van professionals met een schat aan ervaring en energie. De werkgroep coördineert bezoeken en organiseert activiteiten voor ouderen.

Bezoek&Co is op zoek naar maatjes die af en toe een kopje koffie bij iemand thuis willen drinken, een wandeling of fietstochtje willen maken of er een dagje op uit willen gaan.

SOLIDAIR FRIESLAND

– Als maatjes werken aan een betere wereld-

Friend4friend van Solidair Friesland koppelt jonge Nederlanders en jonge nieuwkomers. De duo’s trekken gedurende een half jaar met elkaar op en gaan aan de slag met vrijwilligerswerk om elkaars leefwereld te leren kennen en zichzelf te ontwikkelen. Solidair Friesland stimuleert en ondersteunt mensen om op eigen kracht en waar nodig met hulp van anderen te werken aan het individuele en gemeenschappelijke welbevinden.

Solidair Friesland is op zoek naar maatjes (16-30 jaar) die een nieuwe cultuur willen leren kennen en als duo iets voor de samenleving willen betekenen.

Wij bieden jou:

 • Een waardevol contact
 • Een leuke club vrijwilligers
 • Leuke uitjes en activiteiten

Wij bieden jou:

 • Begeleiding door een friend4friend coördinator
 • Uitbreiding van je netwerk en kennis over andere culturen
 • Waardevolle toevoeging voor op je CV

DE ZONNEBLOEM

– Er kan zoveel meer dan je denkt-

Bij de Zonnebloem wordt alles op alles gezet om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke tijd te bezorgen. Zodat ook zij volop van het leven kunnen genieten. Door o.a. een huisbezoek, wandeling of er samen op uit. De Zonnebloem denkt in oplossingen.

De Zonnebloem is op zoek naar maatjes die regelmatig met een Zonnebloemdeelnemer activiteiten willen doen. In overleg wordt besproken hoe en wanneer dit plaats vindt. Er is een Zonnebloem afdeling in Stiens en drie in de stad Leeuwarden. Ook is er een jongeren groep Jong Friesland die in de leeftijd van 18-50 jaar actief is.

HUMANITAS

Iets doen voor een ander is ook goed voor jezelf-

Humanitas zet zich in om mensen die dat nodig hebben een luisterend oor of helpende hand te bieden. Dit wordt gedaan op basis van gelijkwaardigheid en wederkerigheid. Humanitas is er voor mensen die samen met een vrijwilliger op eigen kracht iets willen veranderen of een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Humanitas is op zoek naar maatjes voor ouderen en voor jongeren met een lichte geestelijke of lichamelijke handicap. Samen kun je leuke dingen ondernemen, ondersteunen bij praktische zaken of bijvoorbeeld meegaan naar een doktersbezoek.

Wij bieden jou:

 • Een leuk team aan collega vrijwilligers
 • Workshops en themabijeenkomsten
 • De mogelijkheid om je eigen tijd in te delen

Wij bieden jou:

 • Begeleiding door een coördinator
 • Scholingsmogelijkheden en uitwisselingsmomenten met maatjes
 • Gezelligheid (o.a. etentje, vrijwilligersfeest)

ALLIADE

– Samen doen wat wél kan-

Alliade biedt kwetsbare mensen in Friesland zowel basiszorg als gespecialiseerde zorg. Voorheen deden we dat vanuit verschillende zorgorganisaties (Talant, Meriant, Reik, Wil en Alliade opvoeden & opgroeien). Nu vormt Alliade één loket voor jeugdzorg, verstandelijk gehandicaptenzorg, ouderenzorg, werk & dagbesteding.

Alliade is op zoek naar wandel-, fiets- en zwemmaatjes. Ook worden er maatjes gezocht voor gezelschap, een praatje, een spelletje of het maken van een leuk uitstapje.

Wij bieden jou:

 • Waardering (o.a. kerstpakket)
 • Inwerktraject en begeleiding
 • Waardevol vrijwilligerswerk

STJOER

– Stjoer verbindt en ondersteunt!-

Stjoer ondersteunt mensen met een sociale- of psychische kwetsbaarheid bij het (her)ontdekken van hun mogelijkheden en talenten. Er wordt verder gekeken dan een label of diagnose. Stjoer wil hiermee een bijdrage leveren aan een inclusieve samenleving voor mensen met een kwetsbaarheid, eenzaamheid tegengaan, mensen veerkrachtiger maken mensen de mogelijkheid geven hun leven in te vullen zoals zij dat willen.

Stjoer is op zoek naar maatjes voor mensen met een psychische- of sociale kwetsbaarheid. Gedurende 1 jaar werk je met iemand aan uitbreiding van sociaal netwerk en ontwikkelen van sociale vaardigheden en zelfvertrouwen.

UNIE VAN VRIJWILLIGERS GROU

– Mensen blij maken en helpen..een mooie vrijetijdsbesteding!

UVV Grou maakt zich sterk voor het welzijn van 55+ Grousters en organiseert activiteiten, zowel individueel als in groepen, waarbij de nadruk ligt op contact en plezier. Enthousiaste vrijwilligers zijn actief bij thuiswonenden en bij bewoners van Friesma State. Kwaliteit en betrouwbaarheid staan hierbij hoog in het vaandel.

Unie van Vrijwilligers Grou is op zoek naar maatjes die zo nu en dan bezoekjes willen brengen aan personen die behoefte hebben aan gezelligheid, een spelletje of er even op uit.

Wij bieden jou:

 • Training, begeleiding en intervisie
 • Beschikbaarheid van activiteitenbudget
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

Wij bieden jou:

 • Waardevolle nieuwe contacten
 • Een gezellige club collega vrijwilligers
 • Een zinvolle vrijetijdsbesteding

FIER

“Aandacht, steun, meedenken, van elkaar leren: maatjes maken het verschil’’


Geweld voorkomen, geweld stoppen en hulp bieden bij de gevolgen van geweld. Dat is de opdracht van Fier. Zij bieden begeleiding, behandeling en een veilige plek aan kinderen, jongeren en volwassenen die te maken hebben met huiselijk geweld, eer gerelateerd geweld, mensenhandel en seksueel misbruik.

Fier is op zoek naar maatjes die kunnen helpen als huiswerkbegeleider en/of bij de opvoeding.

Wij bieden jou:

 • Diverse trainingen en vrijwilligersbijeenkomsten
 • Ondersteuning vanuit de mentoren
 • Vrijwilligerscontract voor minimaal een jaar

Translate to English »