SamenLeeuwarden

Maatjes gezocht!

Een beetje aandacht, een wereld van verschil!

Maatjes zijn onmisbaar. Veel bewoners leven in een sociaal isolement, zoals ouderen, nieuwkomers, mensen met een licht verstandelijke beperking of jongeren. De vrijwilliger, het ‘maatje’, vormt voor hen de brug naar de samenleving. Ze komen weer onder de mensen, oefenen de Nederlandse taal of krijgen ondersteuning bij hun financiën. Dit is van groot belang: maatjes zijn een must voor een leefbare stad. Onderzoek heeft uitgewezen dat het hebben van een maatje ertoe kan bijdragen dat de maatschappelijke positie van iemand verbetert. Ook leidt het tot meer zelfvertrouwen, een positievere blik op de toekomst en een verruimde leefwereld

Maatjes, helpen elkaar groeien!

Maatje worden
Maatjesprojecten worden uitgevoerd door vrijwilligersorganisaties die zijn gevestigd in de gemeente Leeuwarden. Er worden diverse maatjes gezocht, bijv. voor een gezellig praatje, ondersteuning bij de opvoeding of financiën. Hoe word je maatje?

  • Vind op deze pagina een maatjesproject/-organisatie dat jou aanspreekt. Je benadert het maatjesproject dat het beste bij jou past.
  • Meld je aan. De organisatie van het project neemt contact met jou op voor een kennismaking. Klikt dit van beide kanten? Dan wordt er gekeken welke vraag van een bewoner bij jouw aanbod aansluit.
  • Als er een match is, ontmoet je deze persoon onder toezicht van een deskundig begeleider.
  • Klikt het? Gefeliciteerd! Je hebt jouw maatje gevonden!

Wil je graag hulp bij het maken van de juiste keuze? Team Vrijwilligerswerk Amaryllis helpt je graag, bel ons via 058 30 30 400 of vul hier je gegevens en er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Overzicht alle organisaties    
Translate to English »