SamenLeeuwarden

Bijeenkomst ”Maatje zijn, hoe doe jij dat?”

Beste vrijwilliger, 
 
We nodigen je van uit om deel te nemen aan debijeenkomst ‘’Maatje zijn, hoe doe jij dat?’’. Onder leiding van trainer Lies Willers biedt deze bijeenkomst voor jou als vrijwilliger een waardevolle gelegenheid om ervaringen en uitdagingen op te halen en te delen.  

Wanneer, waar en voor wie?
De bijeenkomst vindt plaats op maandag 29 januari van 19.00 tot 21.30 uur aan het Zuidvliet 620 te Leeuwarden (Hoofdkantoor Amaryllis). Het is bedoeld voor vrijwilligers die actief zijn als maatje bij een organisatie uit de gemeente Leeuwarden.  

Inhoud van de bijeenkomst
De bijeenkomst is interactief en onder andere gericht op het uitwisselen van praktijkvoorbeelden, waarbij gebruikt wordt gemaakt van diverse werkvormen die worden geïllustreerd met toepasselijke achtergrondinformatie en beeldmateriaal.  De praktijkvoorbeelden worden besproken aan de hand van bijvoorbeeld de volgende vragen:

  • Wat gebeurde er? Wat deed of zei de ander (gedrag)? 
  • Wat voelde je? Wat dacht je? 
  • Hoe reageerde je, wat deed je wel of juist niet?

Over de trainster 
De begeleiding van de workshop is in handen van trainster Lies Willers. Ze heeft jarenlang ervaring in het werken met mensen die (vrijwillig) werkzaam zijn in maatschappelijke organisaties en in zorg & welzijn.

Aanmelden
Vrijwilligers die actief in de gemeente Leeuwarden zijn als maatje kunnen zich via de volgende link aanmelden, www.samenleeuwarden.nl/aanmelden-bijeenkomst-maatjezijn

                                     Meld je zo snel mogelijk aan want vol is vol.

Om het meeste uit deze bijeenkomst te halen, verzoeken we je om vooraf na te denken over concrete situaties die je zou willen bespreken met je vrijwilliger-collega’s. Denk bijvoorbeeld aan de volgende vragen: Wat gebeurde er? Wat deed of zei de ander (gedrag)? Wat voelde je? Wat dacht je? Hoe reageerde je, wat deed je wel of juist niet? 

Je hebt de mogelijkheid om de situatie kort en bondig in te brengen bij aanmelding van de workshop. Je bent ook vrij om het ter plekke delen als je komt.  

We willen benadrukken dat jouw inbreng zeer welkom is. Indien gewenst houden we de bespreking anoniem. Dit biedt iedereen de kans om van elkaars ervaringen te leren.


Heb je vragen of opmerkingen dan kun je mailen naar vrijwilligerswerk@amaryllisleeuwarden.nl of contact opnemen met Marischa (06 13 96 66 77) .

Graag tot dan!

Translate to English »