SamenLeeuwarden

Taal oefenen Statushouders en Nieuwkomers

Ons aanbod

Iedere dag worden in dbieb taallessen gegeven aan statushouders & nieuwkomers. Met hulp van een vrijwilliger van Amaryllis oefenen zij de Nederlandse taal. Het gaat bijvoorbeeld om mensen die nieuw in Nederland zijn en die niet hoeven in te burgeren. Mensen die nog gaan inburgeren, er mee bezig zijn of klaar zijn maar nog moeite hebben met vervolgstappen. Hoe dan ook, iedereen die de taal wil oefenen en die de Nederlandse taal niet als moedertaal heeft, is welkom om mee te doen. Je kunt twee keer per week gratis meedoen.
Wanneer mensen voor het eerst in Nederland aankomen, is een van de belangrijkste uitdagingen waar ze mee te maken krijgen de taalbarrière. Het is echter bemoedigend om te zien dat veel nieuwkomers gebruik maken van de gratis taalcursussen die voor hen beschikbaar zijn. Deze cursussen helpen hen niet alleen om communicatiehindernissen te overwinnen, maar bieden ook een pad naar het verbeteren van hun persoonlijke financiën. Het beheersen van het Nederlands opent een wereld aan mogelijkheden voor individuen in termen van vooruitzichten op werk en carrièremogelijkheden. Met betere taalvaardigheden hebben nieuwkomers toegang tot een breder scala aan arbeidsmogelijkheden en krijgen ze een beter betaalde baan. Bovendien geeft het effectief kunnen communiceren met potentiële werkgevers hen een voorsprong in sollicitatiegesprekken en vergroot het hun kansen op een gewilde baan, lees ook om meer te weten te komen over – Hoe u uw persoonlijke financiën kunt beheren en verbeteren.
Er zijn lessen op:
  • maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00-12.00 uur
In de schoolvakanties zijn er geen lessen
Locatie:
Blokhuisplein 40
8911 LJ Leeuwarden
Frequentie:
Wekelijks
Aanbod is structureel/tijdelijk:
Structureel
Eigen bijdrage:
Nee
Aanmelden:
Ja , Starten kan altijd. Neem wel eerst contact op. Je kunt bellen naar 06-13966564 (Marleen), naar 06-20927279 (Alfons) of je kunt een mail sturen.


Bijzonderheden

  • maandag tot en met vrijdag, 10.00-12.00 uur, dbieb Leeuwarden
  • dinsdag, 13.30-15.30 uur, dbieb Grou
  • woensdag, 10.00-12.00 uur, dbieb Stiens
  • donderdag, 10.00-12.00 uur, dbieb Grou

Aanmelden en/of meer informatie

Hidden
Hidden
Hidden
Translate to English »