SamenLeeuwarden

Veel werk verzet tijdens NLdoet

Tijdens NLdoet kon iedereen een dag ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk is. In Leeuwarden en omgeving waren ruim 40 activiteiten via de landelijke website NLdoet aangemeld.

Tien jaar vrijwilliger versus één dag
Gea is al tien jaar vrijwilliger bij Dekemastate in Jelsum en was daar ook vrijdag van de partij. “Als je het leuk vindt, blijf je hangen. Ik doe hier van alles. Zo hebben we een educatief team met een buitenprogramma voor groep 3 en 4 en vandaag hou ik me bezig met de grote schoonmaak.” Voor Rinske is het haar eerste dag als vrijwilliger. “Ik ben onlangs met pensioen gegaan en wil graag vrijwilligerswerk doen. Ik wandel regelmatig in deze omgeving en via het Oranje Fonds zag ik de oproep voor NLdoet. Tot nu vind ik het heel leuk!”

Over NLdoet
NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Het wordt jaarlijks georganiseerd door het Oranje Fonds, dit jaar was het op 10 en 11 maart. NLdoet nodigt iedereen uit om een dag het verschil te maken. Tegelijk is het een mooie manier om je te verdiepen in de vele mogelijkheden van vrijwilligerswerk. Organisaties zijn ontzettend blij met vrijwilligers. Het gaat vaak om klussen waar ze zelf niet aan toekomen.

Amaryllis
Het team Vrijwilligerswerk van welzijnsorganisatie Amaryllis liet het evenement niet ongemerkt voorbijgaan. De medewerkers hebben een aantal organisaties bezocht en een klein presentje aan de vrijwilligers gegeven om ze te bedanken voor hun deelname aan NLdoet. Daarnaast hebben ze zelf aan activiteiten deelgenomen.

SamenLeeuwarden.nl
Vrijwilligerswerk kan natuurlijk ook op andere dagen in het jaar. Inwoners van gemeente Leeuwarden die benieuwd zijn naar de vele mogelijkheden kunnen terecht op SamenLeeuwarden.nl. Op dit digitale platform zijn ruim 280 vrijwilligersorganisaties actief met momenteel 475 vrijwilligersvacatures. Er is voor ieder wat passends: kort- of langdurend, voor een aantal dagen per week of een aantal uren per maand, verschillende werkzaamheden, in dorp of stad.

Translate to English »